IMPRESII DESPRE REVISTA ŞCOLII

„Paşaportul inocenţei
Dacă un paşaport acordă dreptul unei persoane să se legitimeze şi să circule într-o ţară străină, iată şi minirevista Paşaportul nostru acordă dreptul unei minicolectivităţi şcolare să ridice fruntea şi să se legitimeze în lumea şcolară, ca semn al intrării într-o lume nouă, mai bine informată şi mai cutezătoare.
În conţinutul revistei n-am simţit doar inocenţa vârstei şcolare, ci şi mâna sigură a dascălilor lor, care nu sunt complexaţi de dimensiunea mini şi rurală a existenţei lor.
Bravo copii! Felicitări pentru îndrumătorii voştri!
Un drum drept şi cât mai lung!”

Traian Mitruş,
fost elev al şcolii,fost profesor de limba română
„Editarea oricărei reviste şcolare reprezintă o încercare atât pentru echipa redacţională, cât şi pentru elevii care au contribuit direct la realizarea ei, semnând unele dintre articole. Paşaportul nostru se dovedeşte a fi chiar port-drapelul comunităţii Liţa prin tot ce are ea mai bun – Şcoala noastră, Costumul nostru tradiţional sau Ce am învăţat sunt câteva dintre articolele care definesc deopotrivă oamenii, obiceiurile sau mentalităţile acestei zone rurale din sudul ţării.
Aşadar, felicit echipa care a contribuit la apariţia acestei reviste, căreia îi doresc viaţă îndelungată.”

Elena Şerbănescu,
profesor de limba română, Colegiul Naţional „Unirea”
„A proiecta şi, mai ales, a realiza o revistă şcolară în anul de graţie 2006, într-o şcoală din mediul rural din zona sudică a României mi se pare un act de educaţie, de emulaţie intelectuală şi de provocare. Educaţie, căci o revistă se adaugă în chip firesc demersului didactic instituţionalizat. Emulaţie intelectuală, fiindcă ea valorifică latenţele cognitive şi creative ale elevilor. Provocare, deoarece ea spulberă prejudecata conform căreia învăţământul actual în general (şi cel rural, în special) se află iremediabil sub zodia unui declin monoton, în pofida eforturilor plurivalente de a-l conexa la exigenţele unui învăţământ modern, european, competitiv.
Revista Şcolii din Liţa probează încă o dată că omul sfinţeşte locul şi că în perimetrul existenţei şcolare au loc şi revelaţii, întâmplări ale fiinţei, descoperiri ale sinelui şi ale celorlalţi.
Felicitări şi viaţă lungă acestui paşaport pentru lumea creaţiei şi a reflecţiei!”

Ştefania Panea,
prof. de lb. română, Colegiul Naţional „Unirea”

„Revista aceasta pare să fie de două ori deşteaptă.
1) Pierdută în imensitatea câmpiei Burnasului, şcoala comunei Liţa, prin aceste condeie îndrăzneţe, vrea să spună că şi aici este posibil să se nască creatori de literatură premiile care au recompensat unele din materialele publicate vin să spună că nu ducem lipsă de talente pe aici.
2) Traducerea în franceză demonstrează o aspiraţie spre universalitate, dar mai ales credinţa că aceleaşi gânduri şi simţiri se pot întâlni şi pe alte meridiane.
O mână întinsă lumii, într-un secol al globalizării, avea nevoie şi de o floare. Revista aceasta este o floare pe care elevii Şcolii nr. 2 o întinde lumii din care fac parte, lume pe care o vor tot mai frumoasă şi mai bună!”

Prof. Ilie Militaru,
Doctor în ştiinţele educaţiei

Un comentariu:

Anonim spunea...

da o reala reusita. ca fosta eleva vreau sa-mi exprim regretul deoarece revista, datorita desfiintari recente a scolii nu se mai face. cu respect pentru acest site madalina ursu

Despre mine

Turnu-Măgurele, Judetul Teleorman, Romania
Prof. de limba şi literatura română, coordonator de proiecte, consilier de imagine