REVISTA ŞCOLII



„PAŞAPORTUL NOSTRU”


La Şcoala nr. 2 din Liţa, unde nu există condiţii deosebite de învăţare, şcoală ce nu se ridică la nivelul uneia din mediul urban, se pune în schimb suflet, mult suflet în tot ceea ce se face. Aici există preocupări majore pentru creşterea calităţii actului de învăţare. Pe lângă buna organizare a procesului de învăţământ, căldura dascălilor în relaţia cu elevii, disciplina, rezultatele din ce în ce mai bune, cadrele nu precupeţesc nici un efort spre a ieşi în întâmpinarea copiilor cu har, talentaţi şi cu preocupări frumoase.
Astfel profesoara de Limba şi literatura română -Geta Chiţu-, sprijinită de învăţătoarea Gheorghiţa Matreşu şi de un inimos grup de elevi, au editat revista şcolară „PAŞAPORTUL NOSTRU”. Printre elevii care fac parte din colectivul de redacţie se numără: Răzvan Manea, Liviu Bîrsăşteanu, Sorin-Alexandru Turcu, Mihaela-Aura Voicheci, Laurenţiu Bîţă, Georgiana Lincan şi Florinel Toader. Publicaţia "PAŞAPORTUL NOSTRU" a fost editată bilingv, în limbile română şi franceză.
Revistă a elevilor, "PAŞAPORTUL NOSTRU" se vrea atât o rampă de lansare a copiilor în viitor, cât şi un act de identitate al copilăriei spre a pătrunde mai încrezători în forţele proprii pe tărâmul adolescenţei zbuciumate, cu alte responsabilităţi, povârnişuri abrupte, drumuri noi, necunoscute, rostuite în meandrele vârstei.
Iată un nou reper al şcolii româneşti în mediul rural, ruperea de anost, ieşirea din anonimat, realizarea unui act cultural educativ, printr-o mobilizare exemplară a tuturor elevilor de a-şi găsi o nouă identitate pe tărâmul creaţiei, rostuit pe eşichierul unui învăţământ modern.

Tudor Matreşu,
director al Bibliotecii locale

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ma bucur nespus sa vad ca in judetul meu natal mai sunt dascali care fac din viitorul copiilor care le trec prin mana, unul mai bun.
Cu stima si deosebit respect, Pistol Madalina

Despre mine

Turnu-Măgurele, Judetul Teleorman, Romania
Prof. de limba şi literatura română, coordonator de proiecte, consilier de imagine